Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Παιδί 29.03.2019

8 σημεία - κλειδί για την επιλογή ασφάλισης υγείας του παιδιού σας

Ως παιδιά, μερικά χρόνια πριν, εσείς οι ίδιοι νιώθατε ασφαλείς στην αγκαλιά των γονιών σας. Σήμερα ενδέχεται να είστε πια στη θέση τους, οι αγαπημένοι μαμά και μπαμπάς που με πολλή αγάπη και προσοχή θα συντροφεύσουν το παιδί στη μαγεία της ζωής.

8 σημεία κλειδί για την επιλογή ασφάλισης υγείας του παιδιού σας
Ως παιδιά, μερικά χρόνια πριν, εσείς οι ίδιοι νιώθατε ασφαλείς στην αγκαλιά των γονιών σας. Σήμερα ενδέχεται να είστε πια στη θέση τους, οι αγαπημένοι μαμά και μπαμπάς που με πολλή αγάπη και προσοχή θα συντροφεύσουν το παιδί στη μαγεία της ζωής. Πράγματι, ζούμε σε μία εποχή που οι περισσότεροι νέοι γονείς επιθυμούν να ασφαλίσουν το παιδί τους για την υγεία του, ήδη από τον πρώτο μήνα της ζωής του. Και πολλές φορές η διαδικασία της έρευνας, της ενημέρωσης και της επιλογής ενός ασφαλιστικού πρόγραμμα κατάλληλο για τα παιδιά μπορεί να φανεί πολύ απαιτητική. 

Στην INTERAMERICAN πιστεύουμε πως είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάμε από μία βάση: Το παιδί πρέπει οπωσδήποτε να καλύπτεται για τα πιο συχνά περιστατικά υγείας που θα απασχολήσουν τους γονείς του αλλά και το ίδιο. Εφόσον οι γονείς εξασφαλίσουν ότι το παιδί τους είναι καλυμμένο για τις επισκέψεις στους γιατρούς, που – δεν είναι μυστικό -  στα πρώτα τουλάχιστον χρόνια της ζωής του χρειάζονται πάρα πολλές, καλό είναι να εξασφαλίσουν ότι το παιδί καλύπτεται και για επείγοντα περιστατικά και ατυχήματα – τα οποία επίσης δεν σπανίζουν. Κατόπιν, η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος νοσηλείας από ασθένεια και ατύχημα, είναι φυσικά επιθυμητή.  

Για να διευκολύνουμε περισσότερο τη διαδικασία της έρευνας, σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει 8 αντικειμενικά σημεία που θα σας βοηθήσει πολύ να γνωρίζετε, ώστε να κάνετε τη βέλτιστη επιλογή ασφαλιστικού προγράμματος για το παιδί σας.  

1. Δώστε προτεραιότητα στις πραγματικές σας ανάγκες. Με βάση αυτές, και όχι προκαθορισμένες καλύψεις ορισμένων προγραμμάτων, πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο ασφαλιστικό πρόγραμμα για το παιδί σας. Ο ασφαλιστικός σας σύμβουλος είναι δίπλα σας για να σας βοηθήσει!

2. Μάθετε τα πάντα για το ύψος κεφαλαίου κάλυψης. Υπάρχουν συμβόλαια που καλύπτουν έξοδα νοσηλείας μέχρι 1 εκ. ευρώ κατ’ έτος. Το ποσό ακούγεται υπερβολικό αλλά τα υψηλά όρια κάλυψης είναι απαραίτητα για τις μεγάλες, ακριβές διαδοχικές νοσηλείες, καθώς και για τις μακροχρόνιες νοσηλείες αλλά και τις νοσηλείες στο εξωτερικό. Ελέγξτε ιδιαιτέρως κατά πόσο με την ιδιωτική ασφάλιση υγείας που επιλέγετε καλύπτεσθε στην Αμερική, όπου τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι υπέρογκα. 

3. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους του συμβολαίου. Πριν υπογράψετε οποιοδήποτε συμβόλαιο με οποιαδήποτε ασφαλιστική εταιρία θα πρέπει πρώτα να διαβάσετε εξονυχιστικά τους όρους του συμβολαίου. Μην ξεχνάτε πως δεν υπάρχουν «ψιλά» γράμματα, αλλά όροι για εξαιρέσεις, περιόδους αναμονής στην κάλυψη, καλύψεις στο εξωτερικό, πλαφόν στις αμοιβές των ιατρών κ.α. Όλα όσα πιθανόν σας ακούγονται δύσκολα γίνονται απλά, όταν έχετε τον δικό σας σύμβουλο δίπλα σας, στην ανάγνωση και κατανόηση των όρων.

4. Επιλέξτε ασφαλιστική εταιρία. Η αξιοπιστία, το μέγεθος και η ισχυρή διεθνής παρουσία είναι τα πρώτα στοιχεία που πρέπει να αναζητήσει και να εκτιμήσει ο γονιός. Για το συμβόλαιο υγείας του παιδιού σας, επιλέξτε μία εταιρία με υψηλή φερεγγυότητα, ώστε να ξέρετε ότι το παιδί σας θα έχει σωστή και επαρκή κάλυψη από τώρα και σταθερά στα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

5. Αξιολογήστε τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο. Θα γίνει ο δικός σας άνθρωπος γιατί γνωρίζει ποιο συμβόλαιο σας ταιριάζει αλλά και πως θα το χρησιμοποιήσετε σωστά! Ο κατάλληλος ασφαλιστικός σύμβουλος πρέπει να διαθέτει ευρείες γνώσεις των ασφαλιστικών προϊόντων και της αγοράς. Το ιδανικό είναι από την πρώτη σας συνάντηση και σε τακτά χρονικά διαστήματα, ο σύμβουλός σας να συζητά εκ νέου μαζί σας τις ανάγκες του παιδιού για ασφάλεια και ανάλογα να προσαρμόζει το πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση, βεβαιωθείτε ότι ο ασφαλιστικός σύμβουλος είναι πιστοποιημένος από την Τράπεζα της Ελλάδος και διαθέτει άδεια άσκησης επαγγέλματος. Επίσης προτιμήστε έναν ασφαλιστικό σύμβουλο από έναν τραπεζικό υπάλληλο, καθώς είναι πιο εξειδικευμένος και άμεσα διαθέσιμος για την καλύτερή σας εξυπηρέτηση. 

6. Μην αποκρύψετε στοιχεία αναφορικά με προγενέστερες ασθένειες ή ατυχήματα. Μην αφήσετε κανέναν άλλον να συμπληρώσει για λογαριασμό σας τα σχετικά ερωτηματολόγια με το ιατρικό ιστορικό του παιδιού. Με τη δήλωση μιας πάθησης ενδεχομένως να πληρώσετε αυξημένο ασφάλιστρο για το συμβόλαιό σας ή να εξαιρεθούν ορισμένες καλύψεις, αλλά θα ξέρετε ακριβώς τι δικαιούστε και δεν θα κινδυνεύετε να μείνετε ακάλυπτοι.

7. Ενημερωθείτε για τις αναπροσαρμογές ασφαλίστρων: Δεδομένου ότι η επιλογή του ασφαλιστικού προγράμματος γίνεται με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι τα ασφάλιστρα αναπροσαρμόζονται για να καλύπτουν το εκάστοτε κόστος της υγείας. Ο ασφαλιστικός σας σύμβουλος θα σας εξηγήσει περισσότερα γι’ αυτό.

8. Προσοχή στις «κάρτες υγείας». Κατ’ αρχάς πρέπει να πούμε ότι οι λεγόμενες «κάρτες υγείας», δεν είναι ασφαλιστικά  προϊόντα, στην ουσία είναι κάρτες που παρέχουν κάποιες εκπτώσεις για ορισμένες υπηρεσίες υγείας.

Η ασφάλιση υγείας του παιδιού σας είναι το ομορφότερο δώρο που μπορείτε να του προσφέρετε. Έχοντας το πρόγραμμά σας ως ένα μαξιλάρι προστασίας, μπορείτε να απολαύσετε τη ζωή, να το χαρείτε σε κάθε στιγμή που μεγαλώνει και να είστε ήσυχοι πως, σε περίπτωση ανάγκης, είμαστε εδώ για να αναλάβουμε τα έξοδά σας.

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}