Πληροφορίες Άρθρου

Web Content Viewer

Portlet Content
Αυτοκίνητο 23.04.2021

6 βήματα για να φορτίσετε τη μπαταρία αυτοκινήτου

Ο οδηγός μπαίνει στο όχημα του, βάζει το κλειδί στη μίζα, το αυτοκίνητο ακούγεται σα να προσπαθεί, αλλά τελικά δεν παίρνει μπροστά. Τι πρέπει να κάνετε, αν βρεθείτε σε αυτή τη θέση; Αρχικά, καλό είναι να σταματήσετε τις προσπάθειες εγκαίρως γιατί είναι πολύ πιθανό να χαλάσετε τη μίζα. «Ένοχος» για την κατάσταση είναι η μπαταρία του αυτοκινήτου, που χρειάζεται φόρτιση ή και αλλαγή.

6 βήματα για να φορτίσετε την μπαταρία αυτοκινήτου
Ο οδηγός μπαίνει στο όχημα του, βάζει το κλειδί στη μίζα, το αυτοκίνητο ακούγεται σα να προσπαθεί, αλλά τελικά δεν παίρνει μπροστά. Τι πρέπει να κάνετε, αν βρεθείτε σε αυτή τη θέση; Αρχικά, καλό είναι να σταματήσετε τις προσπάθειες εγκαίρως γιατί είναι πολύ πιθανό να χαλάσετε τη μίζα. «Ένοχος» για την κατάσταση είναι η μπαταρία του αυτοκινήτου, που χρειάζεται φόρτιση ή και αλλαγή. Θυμηθείτε, αν η μπαταρία σας παρουσιάζει πρόβλημα επειδή έχετε ξεχάσει τα φώτα ανοιχτά, η φόρτιση αρκεί και δεν θέλει αλλαγή.

Για να εκτιμήσετε αν η μπαταρία σας θέλει αλλαγή, καλό είναι να θυμάστε ότι ο μέσος όρος ζωής μίας μπαταρίας αυτοκινήτου είναι στα 3 με 4 χρόνια. Ωστόσο, ένας οδηγός που αμελεί τη συντήρηση του αυτοκινήτου του ή δεν το κινεί συχνά, θα χρειαστεί να αλλάξει τη μπαταρία του στα 2 με 3 χρόνια. Στην αντίθετη περίπτωση, η μπαταρία μπορεί να «ζήσει» 4 ως 6 χρόνια! Η μάρκα και η χωρητικότητα της μπαταρίας δεν επηρεάζουν το χρόνο ζωής της, όμως η έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες – ζεστές ή κρύες – μπορούν να την μειώσουν.

Πως θα φορτίσετε την μπαταρία από άλλο αυτοκίνητο;


Για να πάρει μπρος το αυτοκίνητό σας, θα πρέπει να συνδέσετε τη μπαταρία σας με αυτή ενός άλλου αυτοκινήτου. Απαραίτητο φυσικά είναι, εσείς ή ο άλλος οδηγός να έχει μαζί ένα σετ καλωδίων για μεταφορά ρεύματος. Στη συνέχεια:

1. Τοποθετούμε το ένα αυτοκίνητο κοντά στο άλλο, έτσι ώστε οι μπαταρίες να έχουν τη μικρότερη δυνατή απόσταση μεταξύ τους. Βάζουμε μπρος τον κινητήρα στο όχημα με την καλή μπαταρία
 
2. Συνδέουμε τα ακροφύσια της άδειας μπαταρίας με τη γεμάτη, με τα καλώδια. Πρώτα συνδέουμε τον θετικό πόλο (κόκκινο καλώδιο) του άδειου με τον θετικό πόλο του γεμάτου και μετά τον αρνητικό πόλο (μαύρο) του άδειου με τον αρνητικό πόλο του γεμάτου.

3. Στο όχημα με την καλή μπαταρία πατάμε σταθερά γκάζι χωρίς ταχύτητα ώστε οι στροφές του κινητήρα να ανέβουν στις 2.000 μέχρι 2500.

4. Εν τω μεταξύ εκκινούμε τον κινητήρα του αυτοκινήτου με την άδεια μπαταρία. Το αυτοκίνητο θα πρέπει να πάρει αμέσως εμπρός.

5. Αφαιρούμε τα καλώδια με σειρά πρώτα τον (-) αρνητικό πόλο και μετά τον (+) θετικό πόλο. 

6. Το αυτοκίνητο με την άδεια μπαταρία πρέπει να δουλέψει για 10- 15’ για να αρχίσει να φορτίζει. Γι’ αυτό θα πρέπει να το πάτε μία βόλτα.

Μην ξεχνάτε πως δεν πρέπει να φορτίζετε ποτέ μπαταρίες παγωμένες ή σε θερμοκρασία άνω των 45 °C. Μετά τη φόρτιση, για να είστε σίγουροι ότι, η μπαταρία σας θα ανακτήσει το χαμένο της φορτίο, μη χρησιμοποιήσετε αμέσως τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου, που απαιτεί ηλεκτρισμό.


Η διαδικασία γίνεται περισσότερο απλή, με την INTERAMERICAN δίπλα σας.

Αλλαγή μπαταρίας… πιο γρήγορα από ποτέ!

Είστε ασφαλισμένοι για το αυτοκίνητό σας στην INTERAMERICAN;
Σε συνεργασία με τον Αutoduder, σας δίνουμε την επιλογή να αντικαταστήσετε την μπαταρία σας επιτόπου, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτείτε συνεργείο επισκευής και να χάσετε άσκοπα χρόνο.

Καλέστε μας στο 1158 ή μέσω της εφαρμογής Drive On και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης θα φτάσει άμεσα κοντά σας!

Θα ελέγξει την κατάσταση της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας κι αν χρειαστεί θα τη φορτίσει ή θα σας προτείνει να την αντικαταστήσετε με καινούρια εκείνη τη στιγμή, σε πολύ προσιτή τιμή και με εγγύηση για 2 χρόνια.

Έτσι, θα συνεχίσετε κανονικά τη μέρα σας, χωρίς να βγείτε από το πρόγραμμά σας.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία ισχύει από Δευτέρα έως Κυριακή από τις 7:00 έως τις 22:00 και αυτή τη στιγμή προσφέρεται σε κατοίκους της Αττικής, εκτός από κάποιες απομακρυσμένες περιοχές.

Web Content Viewer

Portlet Content

Από το blog μας

Web Content Viewer

Portlet Content
Complementary Content
${loading}